Cisco: ez a jövő II.

A Cisco Tech Radar néven évente összeállítja aktuális prognózisát. A társaság nyolcvan szakértő bevonásával vizsgálják azokat a technológiai trendeket, amelyek a következő öt, tíz, illetve 25 év során komoly hatással lehetnek az informatika mindennapjaira.

A munka jövője
Előrejelzés: Megnő a szabadúszó munkavállalók száma. Az Internet of Everything (IoE) világában az innováció egyre inkább a cégek zárt K+F részlegein kívül történik. A munkavállalóknak a szervezeti és földrajzi határoktól függetlenül együtt kell működniük más munkacsoportokkal, szakterületekkel. Ennek következtében a videokonferencia, az azonnali üzenetküldés, a blogok, a wikik és a hírfolyamok használata a mindennapok részévé válik. Az amerikai munkaügyi adatokért felelős US Bureau of Labor Statistics szerint 2020-ra az amerikai munkavállalók csaknem felét az Y generáció tagjai adják majd.

Amikor ők belépnek a munkaerőpiacra, újfajta kommunikációs működésmódot hoznak magukkal, aminek része a közösségi hálók használata és a folyamatos online jelenlét. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a valós idejű online kommunikáció (WebRTC) elterjedése felgyorsítja az it-világban zajló folyamatokat, többek között a saját tulajdonú eszközök használatát (BYOD – Bring Your Own Device). A trend később kiterjed a jóval iparág-specifikusabb alkalmazási és szolgáltatási területekre is. 2020-ra a valós idejű online kommunikáció teljesen átalakítja az együttműködési megoldások sok milliárd dolláros piacát. A Mozilla például 2014. október 16-án mutatta be Firefox böngészőjének azt a változatát, amelybe a Telefónicával közösen fejlesztett WebRTC videochat-kliens is bekerült.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Botrány az EKÁER körül

csü dec 18 , 2014
ShareTweetPinShareA kormány az általa kifejlesztett, szabadalmi eljárás alatt álló rendszert készül jogtalanul felhasználni — állítja Kovács István informatikus. A rendszergazda állítása szerint, először 2011-ben, majd 2014-ben kereste meg levélben az adóhivatal vezetőjét, Vida Ildikót egy saját maga által kidolgozott árukövető rendszerrel. Ez ugyanis reményei alapján az áfacsalások mellett a termékhasításokat […]

És még ez is...