Még mindig kevés a pénz az informatikára

pengoAz Oracle és az Intel megbízásából készített tanulmányt az IDC, amelynek tanulságai szerint az informatikai vezetők – kihasználva a legújabb it-fejlesztéseket és a vállalaton belüli egyedi helyzetükből fakadóan – sikeresen léphetnek át az egyszerű támogatói szerepükből a cég stratégiai, bevételt generáló tagjaivá. A napjainkban is tartó globális a gazdasági lassulás és a vállalatoknál bevezetett szigorúbb költségszabályozás nyomán sok, a nyereséghez nem közvetlenül kapcsolódó projektet számoltak fel. A közép- és kelet-európai vállalatok most már nagyobb hangsúlyt helyeznek az it-környezet optimalizálására. Ez alapvető változásokat hozhat informatikai vezetők vállalaton belül betöltött szerepében, amely egyre inkább a támogatástól az üzleti növekedés és az innováció felé mozdul el.

Az IDC vizsgálatának eredményei azt mutatják, hogy a költségvetési keretek még mindig szűkek, és a bevett norma pedig továbbra is a régebbi rendszerek fejlesztése és frissítése. Az informatikai vezetők ennek ellenére az it-környezet átfogó, vállalati szintű átalakítására törekednek. Az ilyen szintű átalakítás célja, hogy lépést tartsanak a vállalat folyamatosan változó üzleti igényeivel. A felmérés megállapította, hogy az üzleti folyamatok optimalizálása, a költségcsökkentés és a minőségi fejlesztések lesznek a legfontosabb stratégiai prioritások jövőre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Hős járókelő segített megfogni a telefontolvajt

vas nov 23 , 2014
ShareTweetPinShareEgy fiatal lánynak egy hősies járókelő kelt segítségére, amikor ellopták a mobiltelefonját. Az elvetemült tolvaj azzal súlyosbította gaz tettét, hogy hamis papírokkal próbált kibújni a rá váró, „jól” megérdemelt büntetés alól. Történt ugyanis, hogy a bűn útjára lépő fiatal 2014. november 20-án 15 óra 20 perc körüli időben egy Budapest XII., […]
tolvaj

És még ez is...