Sárváron most jó tanulónak lenni

ovegesA természettudományi tantárgyak oktatását segítő, számítógépes csúcstechnikával felszerelt laboratóriumokat adtak át Sárváron a Tinódi Sebestyén Gimnáziumban. A 320 millió forint értékű, teljes egészében uniós forrásból finanszírozott projekt záróünnepségét kedden tartották a Rába-parti kisvárosban. Pintér Róbert projektmenedzser elmondta, hogy az Öveges Program keretében zajló fejlesztés során biológiai, fizikai és kémiai laboratóriumokat alakítottak ki. A legkorszerűbb, a szemléltetést segítő oktatási és informatikai eszközökkel, például a magyar fejlesztésű Leonardo 3D programmal is naponta dolgozhatnak bennük a diákok.

A programba bevonták a térség tizenegy általános iskoláját is, amelyek diákjai tanévenként négyszáz órában vehetnek részt laborfoglalkozásokon, a kísérleteket pedig a laboratóriumok honlapján újra megnézhetik a tanórákon. A papíralapú és digitális tananyagok fejlesztése mellett jutott a pénzből a tanárok továbbképzésére is, hogy az interaktív eszközök minden lehetőségét ki tudják majd használni – mondta a projektmenedzser — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gartner: klassz a Lexmark

pén nov 21 , 2014
ShareTweetPinShareA Lexmark immár a negyedik egymást követő évben a vezetők négyzetébe pozicionálta a Gartner elemzőcég Bűvös Négyzet elnevezésű jelentésében a felügyelt nyomtatási és tartalomszolgáltatások kategóriában. A Gartner definíciója szerint a felügyelt tartalomszolgáltatás (MCS) egy átfogó megoldás, amely racionalizálja, gördülékennyé teszi és optimalizálja a szervezeten belüli üzleti kommunikációt oly módon, hogy […]
lexmark

És még ez is...