Invitel InnoMax Klub: Adatbiztonsági kockázatok a jövő munkahelyén


A szerdai Invitel InnoMax Klub előadásainak sorát a harmadik előadó olyan kérdéseket vizsgált, mint például, hogy milyen változások várhatóak a munka világában, az emberek eszközhasználatában, vagy, hogy ez hogyan érinti a magánjogokat és az adatbiztonságot, illetve, hogy az adatbiztonság és privacy szerepe hogyan fog változni a jövőben életünkben. Szintén üzleti szemszögből közelítette meg a jövő témakörét Lám István, a Tresorit CEO-ja és társalapítója a Szigorúan bizalmas? Adatbiztonsági kockázatok a jövő munkahelyén című előadásában.

A szakember szerint az adatbiztonsági kockázatokra a jövő munkahelyén is komoly figyelmet kell fordítanunk. A mobileszközök és az elektronikus ügymenet elterjedésével párhuzamosan nő a biztonsági kockázat. Egy nemzetközi felmérés szerint például egy vállalatnál a saját munkatársak szinte ugyanannyi biztonsági incidensért felelnek, mint a hackerek. Mivel a kritikus céges adatokat is a mobiltelefonunkon keresztül érjük el, így a készülék elvesztése akár végzetes következményekkel is járhat. Másfelől a piac egyre jobb minőségű eszközöket kíván meg, melyek mind újabb kockázatokat rejthetnek. Ezért a vállalatok számára a jövő egyik legfontosabb feladata az adatbiztonság megteremtése lehet.

Lám István a Tresorit CEO-ja és társalapítója. A biztonságos file-megosztással foglalkozó céget 2011-ben, egyetemistaként alapította két diáktársával. A Tresorit ma számos szakértő szerint a világ legkiválóbb szolgáltatója a kategóriájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jön a Honor olcsó okostelefonja

pén nov 21 , 2014
ShareTweetPinShareAlig egy hónappal európai bemutatkozása után a Honor egy új modellt dob a piacra. A Honor 6 készülékhez hasonlóan öthüvelykes kijelzővel felszerelt Honor 3C december elején érkezik Magyarországra, a nagy testvéréhez képest kevesebb, mint feleannyiért. A Honor 3C kialakítását lekerekített formák jellemzik, ami segíti a készülék könnyű fogást. A készülék […]

És még ez is...