Felgyorsultak az állami it-hálózatok

kabelNovember végén lezárul az a projekt, amelynek során a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. európai uniós támogatással modernizálja az állami intézmények hálózati berendezéseit. A NISZ szerdai közleménye szerint az 1,6 milliárd forintos projektben csaknem 1000 hálózati eszközt – főként nagy kapacitású routereket – telepítettek és helyeztek üzembe állami intézmények budapesti, központi telephelyein, járási hivatalokban, kormányablakokban, a Legfőbb Ügyészségnél és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél. Az intézmények eszközparkjának modernizációja magában foglalta a hálózati berendezések cseréjét, az elérési hálózat sávszélesség-bővítésének előkészítését és a kormányzati célú távközlési szolgáltatásokat támogató rendszerek funkcionális fejlesztését. Ezzel a hagyományos csatornákról fokozatosan a modern, online platformokra kerül át az intézményi kommunikáció, ami jelentősen csökkenti az intézményekben az információs és kommunikáció-technológiai kiadásokat — közölte a NISZ.

A projekt része volt a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat (NTG) virtuális kapujaként működő, úgynevezett határvédelmi rendszer megerősítése és bővítése is, erre az NTG-felhasználók számának gyors bővülése miatt volt szükség. A határvédelmi rendszer biztosítja az átjárást a zártláncú hálózatként működő NTG-ből a publikus internet felé. A fejlesztések összhangban állnak a Magyary Program stratégiai célkitűzéseivel, az állami működés hatékonyabbá tételével és a közszolgáltatások színvonalának emelésével. A projekt során megújult eszközpark olyan modern infrastruktúrát biztosít, amely a jövőben lehetővé teszi további intézmények csatlakozását és új szolgáltatások bevezetését is — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Microsoft-akta: kiadták a korrupcióval vádolt képviselőket

csü nov 20 , 2014
ShareTweetPinShareHozzájárult a román szenátus szerdán, hogy a korrupcióellenes ügyészség (DNA) lefolytassa a bűnvádi eljárást az egykori szociáldemokrata Nastase-kormány (2000-2004) két volt tagja, Ecaterina Andronescu volt oktatási miniszter és Serban Mihailescu volt kormányfőtitkár ellen, akiket az úgynevezett Microsoft-aktában kenőpénz elfogadásával gyanúsítanak az ügyészek. Az eddigi legnagyobb román korrupciós botrányban, a kormány […]
Microsoft

És még ez is...