A HÉT kitörő örömmel üdvözli az internetadó ideiglenes visszavonását

tapsA magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) örömmel fogadta a miniszterelnök bejelentését, miszerint nem kerül sor az internetadó bevezetésére, a távközlési adó kiterjesztésére. A HÉT és tagvállalatai mindenkor partnerek a digitális Magyarország megvalósításában, hazánk digitális felzárkóztatásában, a kormányzati stratégiában is megfogalmazott kiemelten fontos szélessávú internet fejlesztésében, a digitális írástudás növelésében, a digitális szakadék felszámolásában és az elmaradott régiók felzárkóztatásában. A HÉT – az eddigiekkel megegyezően – továbbra is nyitott minden, az iparág jövőjéről szóló egyeztetésre.

(Vártuk volna, hogy a januárra beígért „nemzeti konzultációval” kapcsolatban is kifejti a szövetség a véleményét, ugyanis ennek belengetése azt jelenti, hogy a kormányzat a közeljövőben elképzelhetőnek tartja az internethasználat további adóztatását. Erről sajnos egy szó sem esik a hurráoptimista közleményben. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Közérdekű: meghosszabbítja pályázatát az Epson

pén okt 31 , 2014
Két héttel meghosszabbítja két tannyelvű általános iskolák körében kiírt országos pályázatának beküldési határidejét az Epson. A jelentkezési anyagokat így november 17-én éjfélig várják. A pályázat célja, hogy a vállalat felhívja a figyelmet a megfelelő nyomtató kiválasztásának fontosságára és a nyomtatási költségek optimalizálására. A jelentkezés feltételei változatlanok: az iskoláknak jelezniük kell, […]

És még ez is...