Csak jövőre indul a negyedik szlovákiai mobilszolgáltató

antennaMár másodszor is elhalasztotta a lakossági mobilszolgáltatás indítását a negyedik szlovákiai mobilszolgáltató, a Swan – közölte a Hospodárské Noviny szlovák gazdasági-közéleti lap, az értesülést a cég megerősítette. A szolgáltatás beindítása csak jövőre várható. A Swan az eredeti tervei szerint már szeptemberben a piacra lépett volna 4G-s szolgáltatásával. Ezt a startot később december elsejére tolta, de a pozsonyi lapnak azt nyilatkozta, hogy bár várhatóan ezt a határidőt sem fogják tudni tartani, s csak jövőre indul a szolgáltatás, ennek ellenére öt éven belül fél millió ügyfél megszerzését tervezik.

Juraj Ondris, a Swan elsőszámú vezetője a pozsonyi lapnak azzal indokolta a csúszást, hogy késésben vannak a belföldi roamingról folyó tárgyalások a szlovák mobilpiacon már jelenlévő szolgáltatókkal, ezért egyelőre szolgáltatásukat csak tesztüzemben indították el Nagyszombaton. A Swan, amely eddig az optikai hálózatán terjesztett szolgáltatásairól volt ismert a szlovák piacon, idén januárban nyerte el a 4G-s hálózat működtetéséhez szükséges frekvenciát. A 4G-s frekvenciák tartós próbaüzemét júliusig kellett beindítaniuk a licencet szerzett szlovákiai távközlési cégeknek. A kereskedelmi szolgáltatást Szlovákiában elsőként a legnagyobb lefedettséggel rendelkező Szlovák Telekom, majd az Orange és mindössze három kisebb településen az O2 indította el — írja az MTI.

Szlovákiában a legtöbb aktív SIM-kártya előfizetővel, mintegy 3 millióval, az Orange rendelkezik, a második legnagyobb a Telekom, amely az első szlovákiai mobilszolgáltató, az Eurotel megvásárlásával lépett a piacra. Az O2 2007-ben indította el a szolgáltatásait és az újonnan kiadott SIM-kártyák tekintetében a legdinamikusabban fejlődő szolgáltató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Pályacsúcs-esélyes a Xerox új multifunkciósa

ked okt 21 , 2014
ShareTweetPinSharePercenkénti 53 lapos nyomtatási, illetve másolási, valamint a hetven oldal /perc szkennelési sebességgel a leggyorsabb multifunkciósok közé tartozik a Xerox most bevezetett berendezése. A WorkCentre 4265-öt arra tervezték, hogy szélsebes tempóban és kiváló minőségben végezze el a ráháruló feladatokat. Az első nyomat nyolc másodperc alatt elkészül. Akár 3240 lap kapacitással rendelkezik, […]

És még ez is...