Terjed, mint a nátha a mobil munkavégzés

byodAz Oracle új nemzetközi felmérése azt mutatja, hogy a munkavállalók világszerte egyre elégedettebbek a mobil munkavégzés rugalmas lehetőségeivel, és szerintük így hatékonyabban tudnak dolgozni. A vállalatok többségénél azonban még várat magára a mobil munkamódszerek bevezetése, és a felmérés arra is rámutat, hogy ha kellő útmutatás és az alkalmazottak bevonása nélkül fognak bele, az komoly integrációs kihívásokkal és biztonsági kockázatokkal jár. Az árral szembeszegülés helyett az Oracle arra bátorítja a munkáltatókat, hogy vállalják fel a kihívást, de egyúttal gondoskodjanak a mobil munkavégzés biztonságos, eredményes és a szervezet szabta feltételek szerinti bevezetéséről.

A válaszadók 68 százaléka jelentette ki, hogy szívesebben dolgozik kevésbé helyhez kötött, rugalmasabb módon. Több mint felük (53 százalék) gondolja úgy, hogy sokoldalú lehetőségeivel a mobil munkavégzés hatékonyabbá teszi őket. Szerintük azonban munkáltatóik kevésbé lelkesen fogadják a mobilitás forradalmát, sőt, egyes vezetők megpróbálják aktívan visszafogni a mobil megoldások használatát vállalatuknál. A válaszadók kevesebb, mint egynegyede (24 százalék) látta úgy, hogy munkáltatójuk tevékenyen bátorítja a mobil munkavégzést. A válaszadók 21 százaléka mondta azt, hogy munkáltatójuk aktívan próbálja korlátozni a dolgozóik mobil telefonján elérhető alkalmazások és adatok körét.

A munkáltatók lelkesedésének hiánya ellenére a felmérés azt is kimutatta, hogy a mobil munkavégzés korlátozása gyakran hatástalannak bizonyul, és az alkalmazottak saját kezdeményezésükre használnak mobil megoldásokat a munkahelyen. A válaszadóknak csak 18 százaléka gondolja úgy, hogy vállalatuk eredményesen tudja szabályozni, mire lehessen használni a mobil eszközöket. A résztvevők 15 százaléka a munkáltató segítsége vagy közbeavatkozása nélkül is megtalálta a módját annak, hogyan használja mobilját munkájában. A válaszadók több mint fele (56 százalék) szerint mobilabb környezetben és módszerekkel dolgoznak, mint két évvel ezelőtt negyven százalékuk gondolja úgy, hogy a következő két évben munkájuk egyre szervesebb részévé válik a mobilitás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

EU-tisztújítás: Oettinger digitális közös piacot szeretne

sze okt 1 , 2014
ShareTweetPinShareAz infokommunikációs technológia közvetetten kulcsfontosságú az unió gazdaságának és oktatásának versenyképessége szempontjából – hangoztatta hétfőn az Európai Parlamentben, biztosi meghallgatásán Günther Oettinger, akit a digitális területért és társadalomért felelős tárca vezetésére jelölt Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke. A német kijelölt biztos arról is beszélt, hogy az EU minden […]

És még ez is...