A kínai számítógépek fele vírusos

virusA számítógépek több mint fele vírussal fertőzött Kínában, és a helyzet nemhogy javulna, inkább romlik – derül ki egy friss jelentésből. A számítógépes vírusok vészhelyzetkezelő központjának becslése szerint az országban lévő számítógépek mintegy 55 százaléka lehet vírussal fertőzött. Ez az arány csaknem tíz százalékkal magasabb a tavalyinál, miközben a korábbi években viszonylagos javulás mutatkozott. A jelentés arra is rámutat, hogy a kínai kormányzati honlapok több mint fele fokozottan ki van téve kibertámadásoknak, az azokon lévő biztonsági rések pedig komoly károkat okozhatnak az egész országnak.

A kínai kormány idén augusztusban szigorított az állami hivatalok és vállalatok által használható vírusirtók beszerzésének szabályain. Eszerint ezek az egységek kizárólag kínai gyártóktól vehetik mostantól a szoftvert, míg korábban a listán külföldi cégek gyártmányai is szerepeltek. A biztonsági kockázatok kiszűrését szolgálja majd a hivatalos indoklás szerint Kína saját fejlesztésű operációs rendszere, amely három-öt éven belül készülhet el, és várhatóan az egész államigazgatásban azt használják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kancellár.hu: már nem lehet semmi akadálya a külföldi üzletelésnek

hét szept 22 , 2014
ShareTweetPinShareKözel húszmillió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Kancellár.hu Informatikai Tanácsadó Zrt. A vállalat csaknem negyvenmillió forint összköltségű projektje során piacszerzési képességét fejlesztette. A pályázat megvalósítása során az Upfront Média Kft. lett a Kancellár.hu kiválasztott partnere marketing tanácsadás, piackutatás, igényfelmérés tárgykörében. A projekt keretében az Upfront Média […]
dollár

És még ez is...