Veszélyesek a hordható okoseszközök I.

glassA hordható eszközökokosórák és kisméretű elektronikai eszközök, mint például a Google Glass – új kategóriáját képviselik az internetre kapcsolódó eszközöknek, amelyek lehetővé teszik a webhez és alkalmazásokhoz való hozzáférést, méghozzá kényelmesebb módon, mint az okostelefonok és a tabletek. Ugyanakkor ezeknek a kiegészítőknek a tömeges megjelenése számos új biztonsági kockázatnak teszi ki a tulajdonosokat, amelyekre minél előbb megoldást kell találni. A Kaspersky Lab két kutatója, Roberto Martinez és Juan Andres Guerrero a Google Glass-t és a Samsung Galaxy Gear 2-t vizsgálták meg: arra voltak kíváncsiak, hogy milyen hatással vannak használóik magánszférájára és biztonságára.

Két módon lehet szörfölni a weben a Google Glass-szel: egy mobil eszközzel való, Bluetooth-on keresztüli társítás útján, amely megosztja a mobil eszköz internetkapcsolatát, vagy közvetlenül wifi-vel. Az utóbbi nagyobb szabadságot ad a felhasználónak, mivel nincs szükség egy külön mobil eszközre a webre való kapcsolódáshoz. Azonban Roberto Martinez, a Kaspersky kutatója szerint ez a megoldás azzal jár, hogy a Google Glass ki van téve a hálózati támadásoknak, különösen az MiTM típusúaknak, ha lehallgatható két eszköz közötti kommunikáció. (Folytatjuk.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Netflix belépett a német piacra

pén szept 19 , 2014
ShareTweetPinShareNémetországban kedden elindult a saját gyártású sorozatokat is forgalmazó Netflix amerikai online filmkölcsönző szolgáltatása. Az előfizetéses alapon működő online filmkölcsönzés piacán a Netflix az ötödik szereplő Németországban. A piacvezető nagyjából 40 százalékos részaránnyal a ProSiebenSat1 televíziós konszern Maxdome nevű szolgáltatása, mellette a Sky előfizetéses televíziót üzemeltető cég Snap nevű szolgáltatása, […]

És még ez is...