ABB: robotok szórakaztatnak a luxushajókon

robotokAZ ABB-robotok látványcsodát varázsolnak a Royal Caribbean új Quantum Class hajóinak fedélzetére. A luxushajó-utazás szervező vállalat ugyanis magasabb szintre emelte a fedélzeti szórakoztatást hat ABB ipari robothoz csatlakoztatott 100”-os képernyő segítségével. A Royal Caribbean új Quantum Class óceánjáró hajóinak tervezésekor fontos kezdeményezés volt, hogy a cég a fedélzeti kényelem és szórakoztatás minőségét az eddig létező összes tengerjáró hajóénál magasabb szintre emelje. Ennek eredményeként a jelenleg épülő Quantum of the Seas és az Anthem of the Seas nevű hajók olyan újdonságokat kínálnak a tengeri utazásban, mint egy 300 láb (~100 m) méretű ejtőernyő-szimulátor, egy nagy sport- és rekreációs komplexum dodzsemmel, egy görkorcsolya-pálya és virtuális erkélyek, amelyek az összes belső kabinból valósidejű kilátást nyújtanak az óceánra.

Minden hajón a Two70° jelenti a legnagyobb attrakciót, amely a hajó tatján lévő több szintes, csaknem három fedélzeten átívelő terem a padlótól a mennyezetig érő üvegfalakkal, csodálatos, hatalmas, 270 fokos, tengerre nyíló panorámával, amiről a nevét is kapta. A napközben a társalgó szerepét betöltő Two70° éjszakára szórakoztató központtá alakul át, teljesen zökkenőmentesen vegyítve az élő előadásokat a fő színpad fölé rögzített hat ABB RoboScreens legmodernebb vizuális technológiájával. A RoboScreen az ABB robotkarjára szerelt grafikus képernyő, amely egyedülálló élményt nyújt a néző számára azzal, hogy a video média számára gyakorlatilag korlátlan, 6 tengelyirányú mozgást biztosít. A Two70° RoboScreenek hat ABB IRB 6620-as robotból épülnek fel, mindegyikre egy 100”-os Daktronics diagonális LED képernyő van szerelve. Használaton kívül a mennyezetbe vannak süllyesztve. A Two70°-ben tartott előadások alatt pedig egy állványzatra rögzítve nyúlnak a színpad fölé, miközben az előadásra koreografált egyedi mozgást végeznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tankcsapda: már-már a laptopok és tabletek is bandatagok

csü aug 28 , 2014
ShareTweetPinShareInformatikailag is ráerősített a Tankcsapda a 25 éves jubileuma alkalmából szervezett koncert sorozatára. Jubileumi turnéjukat a nyers rock and roll járja át, azonban a negyedszázados banda tagjai haladnak a korral és nem vetik meg az új technológiát. A kedvenc hangszereik mellett a strapabíró laptopok és tabletek is szinte bandatagokká váltak, […]

És még ez is...