A Köznevelésért Felelős Államtitkárság jót akar

oktatasA Köznevelésért Felelős Államtitkárság a magyar közoktatás teljes intézményhálózata részére hatékonyan működtethető elektronikus adminisztrációs rendszert szeretne biztosítani a 2014/2015. tanévben, ezért lehetővé teszi, hogy az intézmények a korábban már használt és megismert tanügyigazgatási rendszereket, e-naplókat használják. Ennek érdekében az Educatio Nonprofit Kft. közbeszerzési eljárást ír ki, az eljárás feltételeit teljesítő szoftverek listájából az intézmények – sikeres közbeszerzési eljárás esetén- 2014. augusztus közepétől értesülnek. Mivel az intézményhálózat különböző igényeket mutat az intézményi adminisztrációs rendszerek (IAR) irányába, amíg minden igényt kielégítő, egységes rendszer nem jön létre, az intézmények saját tapasztalatuk alapján dönthetnek.

Az elektronikus adminisztráció összehangolása érdekében az Educatio az adattartamot egységesíthető felülete, megteremti az összhangot a különböző tanügyigazgatási rendszerek és e-naplók között, sőt lehetőséget teremt, hogy akik még nem használják a rendszereket, egységesített excel táblákkal is az adatszolgáltatás központosításában részt vegyenek. A támogatás a tényleges, e-naplót használó intézmények felé irányul, ezért az állami finanszírozás feltétele, hogy az intézmény az általa választott szoftvert használatba vegye, és ezt a szoftver gyártója, illetve forgalmazója igazolja az Educatiónál — olvasható a Köznevelésért Felelős Államtitkárság közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Somogy megyében köszörülheti ki a csorbát a T-Systems

csü júl 31 , 2014
ShareTweetPinShareA T-Systems Magyarország építi ki a Somogy megyei autóbuszos közösségi közlekedés színvonalának emelése érdekében a Kapos Volán Zrt. megrendelésére a GPS alapú forgalomirányítási rendszert és a hozzá kapcsolódó online utastájékoztatási rendszert, illetve ezek üzemeltetését. A korábban nyílt közbeszerzési eljárásban meghirdetett projekt összértéke 908 millió forint, ami részben európai uniós forrásból […]

És még ez is...