Világháború: internetes naptár indul a hőstettekről

haboruAz első világháború kitörésének 100. évfordulóján „A Nagy Háború kisembereinek hőstettei” címmel elindítják a hősök naptárának internetes oldalát – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel. Közleményükben kiemelték: az új webes felület az első világháború eseményeit nem a hadmozdulatok vagy a nagy hadműveletek oldaláról próbálja bemutatni. Az oldal szerkesztőinek célja, hogy bemutassák azokat a mostanra feledésbe merült katonákat, akik „példát mutattak helytállásból, bátorságból vagy néha az önfeláldozásig terjedő bajtársiasságból”.

A hősök naptáraként működő internetes oldalon az aktív naptári napra kattintva található meg az a magyar hős, aki 100 éve az adott napon valamilyen különleges fegyvertényt vagy haditettet hajtott végre. A leírás mellett gyakran az illető fotóját, a kiérdemelt kitüntetést vagy a csapattest jelvényét láthatja az érdeklődő. A hősök naptára elérhető a www.honvedelem.hu, valamint a www.hadisir.hu oldalakról is. A magánkezdeményezésből indított felület Szentváry-Lukács János kutató munkája, az utómunkálatokban a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály munkatársai, Maruzs Roland alezredes és Illésfalvi Péter kormánytisztviselő vettek részt. A szerkesztők várják a leszármazottaktól azokat a fényképeket vagy esetleírásokat, amelyekkel tovább gazdagíthatják a hősök naptárát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Felismeri a hamis gyógyszereket egy iPhone alkalmazás

ked júl 29 , 2014
ShareTweetPinShareA hamis gyógyszerek nagy problémát jelentenek az Egyesült Államokban és világszerte is, ahogy egyre jövedelmezőbb termékké válnak a csempészek számára. Számuk megduplázódott az elmúlt öt évben. Két orvos, Patrick Hymel és Stephen Brossette, mérnökökkel és tudósokkal együttműködve próbáltak megoldást találni a betegek számára, hogy felismerjék a hamisítványokat. Létrehozták a MedSnap […]
gyógyszer

És még ez is...