Három lépés, amely megrengetheti az it-világot

3Hogyan találhatjuk meg az egyensúlyt a biztonság és a lehetőségek kihasználása között – ez volt a témája a Gartner Security & Risk Management idei találkozójának. A Symantec szerint a válasz a rugalmasságban rejlik.

Első lépésként meg kell értenünk a biztonság területén lezajlott változásokat. Az utóbbi két év alatt a kiberbűnözés előretörése miatt az egyre inkább az internet-alapú megoldásokra támaszkodó nagyvállalatok és teljes gazdaságok is komoly károkat szenvedhetnek. Ezzel egy időben az új it-trendek – a felhő, a mobilitás, a virtualizáció és az Internet of Things – egyre összetettebbé teszik az informatikát, és biztonsági réseket is létrehoznak.

Második lépés, hogy elfogadjuk a tényt, miszerint lehetetlen az összes kiberbiztonsági kockázat megszüntetése. A kiberbűnözőknek évente 378 millió felhasználó esik áldozatul, amely óvatos becslések szerint is évi 113 milliárdos veszteséget jelent. A Symantec éves biztonsági jelentése szerint a zsarolóvírusok (ransomware) havi aktivitása 500 százalékkal emelkedett tavaly, a januári 100 ezer eset decemberre 600 ezerre nőtt. Kiemelkedően fontos adat, hogy a webalapú kártevőket kiszolgáló oldalak 62%-a a támadók által feltört hivatalos oldal. Ezért paradigmaváltásra van szükség: újra kell alkotni a biztonság fogalmát, hogy a reakció helyett a megelőzés kerüljön a gondolkodásunk középpontjába.

Harmadik lépés: a rugalmasság kialakítása. A biztonsági csapat, az it-osztály és a vezetők között stratégiai partnerségre van szükség, hogy a biztonság és a technológia inkább elősegítse, mint hátráltassa az üzletmenetet. A kialakított egyensúly-tudást és védelmet jelent az elkerülhetetlen kiberbiztonsági fenyegetések ellen, miközben támogatja az üzleti folyamatokat. A rugalmassághoz a biztonsági elemzések jelentik a kulcsot – saját információinkat csak információval védhetjük meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Sony: ezt mindenképp vidd magaddal ha bulizni mész! IV.

sze júl 23 , 2014
ShareTweetPinShareJavában tart a fesztiválszezon, s a Sony szerint nem buli a buli, ha nem vagy online a mulatozás kellős közepén. Néhány tipp a japán társaságtól, hogy mit ne hagyj otthon semmiképp sem: SRS-X3 és SRS-X2 vezeték nélküli hangsugárzó A zene akkor is szólhat, ha éppen nincsenek koncertek, oszd meg zenéidet […]

És még ez is...