Kínában jól vizsgázott a Kaspersky

androidA Kaspersky Internet Security for Android a leghatékonyabb mobilvédelmi eszköz — legalábbis a kínai PC Security Labs szerint. A Kaspersky szoftvere a független kínai vállalat androidos biztonsági termékeket vizsgáló tesztjén első helyezést ért el. A napokban publikált teszteredmények szerint a Kaspersky Lab terméke sikeresen felismerte a fenyegetések 99,959 százalékát, és egyetlen téves riasztást sem adott. A tesztelést az Android 4.x-es változatait futtató mobil eszközökön végezték.

Először malware mintákat és legális alkalmazásokat másoltak az eszközök SD-kártyájára, majd telepítették a tesztelt biztonsági terméket és frissítették azt a legújabb verziójára. Ezt követően a tesztelők elindították a szkennelési funkciót, ha a biztonsági termék rendelkezett ilyennel, vagy manuálisan telepítették a minta alkalmazásokat, ha a biztonsági termék csak az automatikus szkennelést támogatta. A tesztelés során az összes helyes malware-észlelést és az összes hibás riasztást rögzítették. Ezeket az adatokat használták a végső tesztsorrend kiszámításához.

Összesen 13, különböző fejlesztőktől származó termék vett részt a kutatásban. A Kaspersky Internet Security for Android 2435 minta közül 2434-et felismert, és nem akadályozta meg egyetlen legális alkalmazás telepítését sem. A második legjobb eredményt elérő riválisa 2422 rosszindulatú alkalmazást volt képes felismerni, és két téves riasztást is adott. Végeredményben a Kaspersky terméke 0,693 ponttal előzte meg a második helyezettet, 99,959 pontot érve el a lehetséges százból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XIII.

ked nov 25 , 2014
ShareTweetPinShare A Kaspersky Lab harmadik negyedévet elemző jelentése szerint több, mint egymilliárd rosszindulatú támadást blokkoltak a Kaspersky megoldásai számítógépeken és mobil eszközökön – 33,1 százalékkal többet, mint az előző negyedévben. Jelenlegi kutatások alapján a szélessávra csatlakozni képes eszközök száma világszinten háztartásonként átlagosan 5.7-re tehető – közölte a hálózati eszközöket gyártó […]
szám

És még ez is...