2020-ra is csak a világ népességének hetven százaléka lesz okostelefon-felhasználó

1

mobilAz Ericsson friss Mobilitási Jelentése megállapítja, hogy 2020-ra a fejlett mobiltechnológia általánossá válik az egész világon: az okostelefon előfizetések száma több mint kétszeresére nő, és eléri a 6,1 milliárdot, a világ népességének hetven százaléka használ majd okostelefont, és kilencven százalékuk él majd mobil szélessávú hálózattal lefedett otthonban. A jelentés érdekes megállapítása, hogy az érett piacokon a növekedés forrása az egy személyre jutó eszközök számának növekedése lesz. A fejlődő régiókban az új előfizetők számának felduzzadása várható, mivel az okostelefonok egyre megfizethetőbbé válnak.

Az okostelefonok számának folyamatos növekedése magával hozza az adathasználat növekedésének a felgyorsulását: az okostelefonok adatforgalma a becslések szerint 2020-ra a tízszeresére nő, amikor is a teljes mobil adatforgalom nyolcvan százalékát az okostelefonokon bonyolított forgalom teszi majd ki. A mobil videó-forgalom 2020-ig minden évben megdöbbentő mértékben, évi 55 százalékkal növekszik majd, és az időszak végére a teljes mobil adatforgalom körülbelül hatvan százalékát teszi majd ki. A növekedés elsődleges forrása a felhasználók preferenciáinak eltolódása lesz a videó streaming szolgáltatások irányába, valamint a videó részarányának növekedése az online tartalmakon belül, beleértve a híreket, a hirdetéseket és a közösségi médiát.

One thought on “2020-ra is csak a világ népességének hetven százaléka lesz okostelefon-felhasználó

  1. Lehet, hogy a telefonok nagyon okosak lesznek, de az emberiség abszolút elhülyül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az első százban a Huawei

hét jún 8 , 2015
ShareTweetPinShareAz idén először került fel a világ legértékesebb márkáit rangsoroló 100-as BrandZ-listára a kínai Huawei információs és távközlési technológiai konszern – közölte a cég az MTI-vel. A Millward Brown piackutató vállalat által készített 2015-ös listán a 15 milliárd dollárra értékelt Huawei a hetvenedik helyezést vívta ki magának, ezen belül a […]
Huawei

És még ez is...