2016 első félév: minimálisan változtak a hírközlési szolgáltatások árai

okostelefonAz év első félévében összességében lényegében nem változtak az árak a hírközlési szektorban. A félév végén mindössze 0,1 százalékkal voltak magasabbak a hírközlési árak, mint az előző év végén a nemzetgazdasági fogyasztói árszint 1,2 százalékos növekedése mellett. A roamingdíjak csökkenése hívásindítás esetén négy százaléktól egészen 74 százalékig terjedt, de a hazai átlagos telefonálási díjszintben ez minimális változást hozott.

Az év első hat hónapjában – a roamingdíjakon túl – csak az Invitel változtatott díjtételein, csupán egyetlen hangdíjcsomagjának havidíjait módosította: az elektronikus ügyintézést havidíjcsökkentéssel ösztönözte, míg a hűségvállalással kötött előfizetések havidíját megnövelte. Ugyanakkor változatlan árak mellett a Magyar Telekom és a Vodafone megduplázta egyes mobiltelefon-tarifacsomagjainak adatforgalmát.

A díjcsomagkínálatot tekintve sem történt jelentős átrendeződés a félév során. A hangszolgáltatók közül az Invitel, a Vodafone és a Telenor vezetett be új díjcsomagokat és zárt le régieket, valamint egyes opciókat, a Magyar Telekom pedig szűkítette portfólióját. A mobilinternet-ajánlatok körét a Vodafone bővítette HomeNet csomagjával, az Invitel pedig lecserélte vezetékes kínálatát a hasonló árú és feltételű új Kolibri családra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Veszélyben az 55 év felettiek

hét okt 3 , 2016
A Kaspersky Lab legújabb kutatása az 55 év felettiek online biztonságát vizsgálta. A kutatás szerint a korcsoport a legtöbb esetben nem viselkedik biztonságosan és gyakran válnak csalás áldozataivá. Ez a korcsoport nagyobb valószínűséggel telepít biztonsági szoftvert számítógépeire, kevésbé valószínű, hogy megvédik mobilkészülékeiket is, valamint kevésbé tudatosan interneteznek. Például a közösségi […]

És még ez is...