2016-ban ugrásszerű fejlődés várható

macska-ugrikA Rentaserver Kft. friss felmérése szerint a magyar kkv-k a korábbiaknál nagyobb hajlandóságot mutatnak az it-beruházások növelésére. Míg 2014-ben a megkérdezett vállalatok közel nyolcvan százaléka vélte úgy, hogy 2015-ben it-beruházásaik stagnálni, közel 17 százalékuk szerint kis mértékben növekedni fog, és csak 2,5 százalék tervezett jelentős bővítést, addig 2016-ra ezek a számok jelentős változást mutatnak: már csak közel hatvan százalék válaszolta, hogy stagnálni fog, kevéssel több mint 28 százalék kismértékű, de már 7,4 százalék jelentős mértékű növelést tervez.

A 2016-os it-befektetések összegét a megkérdezettek közel 54 százaléka kétmillió forint alatt tervezi, míg tavaly ez az arány közel 85 százalék volt, a többiek ennél nagyobb összegben gondolkoztak és gondolkoznak. A nagyvállalatok tizenkét százaléka azonban ötvenmillió feletti beruházásban gondolkozik. Az elmúlt évhez hasonlóan idén is leginkább szintén hardver és szerver fejlesztést terveznek, bár úgy tűnik, a nagyvállalatoknál jóval nagyobb arányú a hardver, a hálózat és a mobil fejlesztés terve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Vodafone: színház az egész világ

pén okt 16 , 2015
A Miskolci Nemzeti Színház hat fiatal művészének juttat havi negyvenezer forintos ösztöndíjat tíz hónapig a Vodafone Magyarország, az erről szóló szerződést csütörtökön írta alá Béres Attila, a teátrum igazgatója és Major Péter a társaság ügyfélszolgálati igazgatója. A program célja, hogy megkönnyítse a pályakezdő színészek, táncosok első éveit, hozzájáruljon pályán tartásukhoz […]

És még ez is...